Búcsú a német egyháztól

Legutóbb Barsi Balázs atya mondta ki a nyilvánvalót, amit mindenki láthat, aki csak egy kicsit is követi a Katolikus Egyház zivataros napjait: a német egyházszakadás már végbement, megtörtént. A Német Püspöki Kar addig tolta a liberális reformkurzust, amíg egyszer csak megszűntek katolikusnak lenni. (Mi jöhet még? Felkészül Hollandia, Belgium?)

Germániában már áldoznak az újraházasodottak csakúgy, mint a protestáns házastársak, de a templomok örömmel fogadják a homoszexuális párokat is. Nem kell már sokat várni a nemlétező germán híveknek a női papság bevezetésére és a cölibátus eltörlésére sem, csak türelem! Germániában Germánia az úr, itt Róma nem parancsolhat, majd ők eldöntik, hogyan  szerveznek szinódust. Los von Rom! Mert ők a fejlett, nyitott egyház, ami halad a korral, a modernitás egyedüli apostolai. Ferenc pápa? Ő sem értheti meg őket, nem eléggé liberális, lassú reformer. Hiszen miért is lenne szükség Rómára? Ha hívő nincs is, de pénz van dögivel.

800px-2018-01-09-abriss_st_lambertus_immerath_-6295.jpgMarx bíborosék reformgépezete munkában

Afrika nyilván le van maradva mindenben, Ázsia missziós terület, Kelet-Európa fasiszta, Észak-Amerika pedofil, így nekik a germán püspököknek kell az újítás élére állni az Egyházban. (Nekem valami rémlik, mintha történt volna már hasonló úgy 500 éve…) A liberális-progresszív ködben tévelygő Nyugat-Európán kívül, egyedül Dél-Amerika a reménységük, a jó diák. A jó tanuló pedig úgy tűnik, kiválóan felel, hiszen Amazóniában is Germánia visszhangzik. A legegyszerűbb megoldás talán mégis az lenne, ha a Deutsche Bischofskonferenz szeretetben és békességben egyesülne a Svéd Evangélikus Egyházzal. Marx bíboros Stockholm leszbikus püspöknőjével biztosan több dologban értene egyet, mint a maradi, ultrakonzervatív Kúriával.

Nem véletlen, hogy manapság egyre többen idézik a néhai bolognai érsek Giacomo Biffi gondolatait. Szolovjev nyomán Biffi ugyanis többször is utalt arra, hogy az Antikrsiztust a filantrópia mellett többek között a pacifizmus, ökumenizmus, ökologizmus fogja jellemezni. "„Az Antikrisztus nagyon jól el tudna rejtőzni egy pacifista vagy környezetvédő álarca mögé” - mondta még 2007-ben. A német egyház leépülése és a Greta-jelenség világhódítása szinte bizonyíték Biffi bíboros igazságára.

Szegény németek mindig azt hiszik, hogy a Mindneható őket rendeli arra, hogy utat mutassanak a világnak, de valahogy ez a küldetéstudat rendszerint tragédiákba torkollik. Vannak persze üdítő kivételek, tudom, még ha kis számban is. Ki tudja, e nagy sötétségben talán az ő fényük is erősebben fog ragyogni.